Туроператори превръщат пловдивски булевард в автогара

Автор: Plovdiv Now 7391
Туроператори превръщат пловдивски булевард в автогара

Туроператори тормозят системно пловдивчани посреднощ от години. За този проблем сигнализира читателка на TrafficNews, която живее в район „Северен” до бул. „България”. Пловдивчанката твърди, че най-вече през летния сезон между 20:00 ч. до 02:00 сутринта булевардът се превръща в автогара. Покрай коледните и новогодишните празници тенденцията се е завърнала, тъй като много хора заминават или на почивка или на шопинг в съседните страни.

Автобусите от случайните превози паркират на спирките пред и срещу хотел „Санкт Петербург”, като през няколко часа спират по 3-4 рейса по булеварда, за да качват и разтоварват туристи, както през деня, така и през нощта. Граждани твърдят, че само от един автобус слизат по 30-40 човека, което прави близо 140 човека само от един курс.

Освен неприятния шум на клаксони и виковете на пътниците, шофьорите оставят автобусите да работят, при което се отделят вредни за хората газове, а жителите, които живеят в блоковете по булеварда са длъжни да вдишват мръсния въздух.

Като друг изключително неприятен проблем читателката ни отчита факта, че туристите искат да извършат някъде личните си нужди, а това могат да го направят само в тоалетната на близката бензиностанция на булеварда - OMV. Това обаче няма как да се случи и там, защото тоалетните в обекта биват заключени. Служители от бензиностанцията твърдят, че им е наредено да заключват входовете в този период, като най-вероятната причина за това решение е превръщането на WC-то в обществена тоалетна, като служителите не могат да насмогнат с почистването й.

„Ако сметнем, че тази вечер на булеварда спират общо 6 автобуса с по близо 40 пътника, то през тоалетната в обекта ни могат да преминат общо 240 пътника, за да извършат нуждите си и то само от един курс”, разказа служител от бензиностанцията.

Това пък според жената принуждава пътниците да извършват нуждите си в близките градинки, което също е изключително неприятно. Тя разказа, че вследствие на това се разнася силна лоша миризма и градинките са пълни със салфетки, найлончета, пликчета и всякакви боклуци.

Жената твърди, че багажите от товарните сектори се разтоварват от страната на движение, което е изключително опасно и то в тъмните часове на денонощието, защото саковете се разтоварват буквално на метри от преминаващите превозни средства. Крайно време е някой да вземе мерки, за да спре това безобразие, казват жителите на квартала.

Оказва се, че тези превози не са в компетенцията на Община Пловдив. За туристическите автобуси са предвидени специални за тази дейност паркинги, но те са на територията на район „Централен”. Автобусите от тип „Случайни превози” нямат право да паркират на автогарите. Те са длъжни да посочат в писмен вид пред ДАИ – Пловдив, къде ще спират и къде ща се качват пътниците. Това обаче не може да се случи на спирки от градския транспорт.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина