Тръба се спука на ремонтирания бул. „Копривщица”

Автор: Plovdiv Now 5434
Тръба се спука на ремонтирания бул. „Копривщица”

По-малко от две години изкара ремонтираната част на бул. „Копривщица”, преди да се спука тръба. В края на 2021 години през проекта на ВиК – Пловдив участъкът от Коматевския възел до бул. „Пещерско шосе” бе изцяло обновен, като бе сменена и цялата водоснабдителна и канализационна мрежа.

Тази сутрин обаче багери започнаха да къртят новия асфалт срещу бариерата на Младежкия хълм.  Аварията се отстранява от „Драгиев и Ко”, които бяха изпълнител по поръчката за близо 7 млн. лева, включваща и бул. „Христо Ботев”.

Според сайта на ВиК ремонтът на бул. „Копривщица” е свързан с Водния цикъл на града, като няма вода по високите етажи на Пловдив. Вероятно се касае за грешка, защото  бул. „Копривщица” не е част от т.нар. воден цикъл, а ремонтът видно не е планов.

В същото време аварии има още на редица места в града, включително и помпена станция „Юг”, заради която има проблем с налягането в целия град.

Другите проблеми са на бул. „Васил Априлов” и бул. „Свобода”. Към авариите има две в Асеновград, Първомай, Кричим и Труд, като има проблеми с водата в населените места.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина