Таха Рахман: Нямам общо с терена от 16 дка в Кършияка, преди го исках от Гергов за паркинг

Автор: Благовест Андонов 7380
Таха Рахман: Нямам общо с терена от 16 дка в Кършияка, преди го исках от Гергов за паркинг

Кой е реалният собственик на 16 дка зад хотел „Санкт Петербург”? Този въпрос си задаваха протестиращите пловдивчани. Най-коментираното име бе на строителния предприемач от йордански произход Таха Рахман, който има редица проекти из Пловдив. Според голяма част от хората, собственикът на парцела Байрям Солак е подставено лице на Рахман, който иска да строи на парцела. Свързахме се със строителния предприемач заради казуса.

-Г-н Рахман, вече няколко пъти се споменава Вашето име в случая с 16 дка зад хотел „Санкт Петербург”. Хората смятат, че Вие сте реалния собственик на този имот и искате да строите там. Познавате ли управителя на фирмата „Парадайс гардън резиденс” Байрям Солак” и имате ли общо със сделката за имота?

- Разбира се, че нямам общо с тази сделка. Аз стоя и гледам отдалече какво се случва и слушам различни версии по казуса. Това, че се познавам с г-н Байрям Солак, че работим с него,  не трябва  да ни обвързва с подобни ситуации и казуси. Досега не съм излизал с позиция – да потвърждавам, или отричам, тъй като не  съм в такава ситуация, че да се обяснявам. Това, което е документално,  то трябва да се гледа и въобще нямам намерения да се намесвам в този спор. Ако имахме ние нещо общо с този имот, щяхме да бъдем с нашето си име и фирми, както го правим навсякъде, където сме инвеститори.

-Според вас защо се намесва Вашето име в целия казус?

-Вероятно защото живея наблизо и съм казал казвал многократно, че ако Гергов го дава този парцел за паркинг, бих ги наел за 10 години напред.  Там може да се направи такова съоръжение, което да печели  и реши проблема на квартала, а  той е много голям! Няма място за колите, хората дори паркират пред къщата ми, и аз не мога да спра колата си, когато се прибирам .  Дори се бяхме събрали с хората от квартала, за да направим  подписка, която да входираме в Община Пловдив с предложение за изграждане на паркинг, който  да е с нормална такса , за да решим всички проблеми с паркирането в зоната.

Вероятно заради това, мисълта на хората е, че ние сме замесени в нея.  Но пак казвам – нямам общо с тази сделка, и този имот не е в нашите активи.

Припомняме, че собственикът на парцела Байрям Солак заяви, че има също намерение да изгради паркинг, но не и да строи.  Той е готов да изслуша предложението на Община Пловдив.  От своя страна кметът Иван Тотев каза, че Община Пловдив може да предложи малко над 1,1 млн. лева, колкото е била последната сделка за имота.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина