Свидетели на огнения ад в Кършияка: Съседи спасяваха колите си, пожарът щеше да ги погълне!

Автор: Ива Модова 4655
Свидетели на огнения ад в Кършияка: Съседи спасяваха колите си, пожарът щеше да ги погълне!

„Всички съседи бяхме на крак, притеснявахме се пожарът да не стигне до домовете ни. Хора тичаха към колите си, за да ги спасяват от огъня. Пламъците бяха огромни”. Това разказа пред наш репортер свидетелка на пожара, избухнал в склад за моторни масла в квартал Кършияка.

Огънят е засегнал няколко автомобила, един от които на фирма „Пътища АД”, чийто офис е непосредствено до изгорелия обект. Джипът е със спукано задно стъкло и разтопена броня.

Тази сутрин на мястото на инцидента бе и жителка на кооперацията, чиято кола също е частично засегната от пожара.

„Веднага преместихме автомобила. Предната броня и фаровете са засегнати. Беше много страшно. Сега очакваме полиция, за да се опишат щетите. Уплашихме се много”, заяви пред наш репортер пловдивчанката.

Магазинът е напълно изпепелен, както и намиращата се вътре стока. По информация на пловдивската пожарна в огъня са изгорели 6 тона моторно масло.

Хората в района отхвърлят версията за умишлен палеж.

„Преди повече от месец помещението се използваше за шоурум на електромобили. Отскоро обаче стопаните са други. Не вярваме да е умишлено, а по-скоро проблеми с елинсталацията”, допълниха очевидците на огнения ад.

Припомняме, че пожарът е избухнал минути преди полунощ в магазин за моторни масла на булевард „Дунав“. 

На място веднага са изпратени три екипа на пожарната.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина