Старт на ремонта на 7 спортни площадки в “Северен“

Автор: Plovdiv Now 3725
Старт на ремонта на 7 спортни площадки в “Северен“

Ремонтни дейности стартираха днес в първата от седемте площадки, предназначени за спорт на открито на територията на район „Северен". Те ще протекат поетапно, като нови съоръжения ще бъдат монтирани на мястото на стари и нефункционални такива.

Ральо Ралев и екипът му инспектираха как вървят дейностите в спортната площадка, намираща се на ул."Иван Рилски" и ул."Панагюрище" №2-4. Предвижда се поставянето на  футболни врати с мрежи към тях, както и комплект от баскетболни метални табла, баскетболни рингове и мрежи към тях.

Ремонтните дейности ще включват също и подмяна на компрометираната оградна мрежа, колчета и цели пана на местата, където е необходимо с нова, поцинкована. Ще бъдат монтирани нови врати за достъп до игрищата.

„Надявам се децата все по-често да играят навън, а не пред компютъра. Те, както и възрастните граждани на района ще могат с удоволствие да използват новите спортни съоръжения на благоустроените спортни площадки. Апелирам всички да пазим общинското имущество и да го използваме само по предназначение,"коментира Ралев.

До края на годината предстои да бъдат благоустроени спортните площадки на улица "Панагюрище" № 2-4, бул. "Васил Априлов" № 148, ул. "Сакар планина" и ул. "Ален Мак".

Напролет ще продължи ремонтът на площадките на ул. "Арабаконак",  ул. "Седянка" и  "Борба" № 7-9, съобщават от администрацията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина