Сметището срещу КАТ, което обгазява Пловдив, ще бъде дадено безвъзмездно на МВР от Общината

Автор: Благовест Андонов 8208
Сметището срещу КАТ, което обгазява Пловдив, ще бъде дадено безвъзмездно на МВР от Общината

Сметището срещу КАТ на ул. „Напредък”, което обгазява непрекъснато Пловдив, ще бъде дадено безвъзмездно на МВР от Община Пловдив. На извънредната сесия на Общинския съвет ще се гласува предложението за даването на терена от 2,8 дка на полицията. На него ще бъде изграден паркинг, на който ще бъдат складирани конфискуваните коли на пияни и дрогирани шофьори.   Срокът ще е за 10 години, като изграждането на паркинга ще бъде изцяло за сметка на вътрешното министерство, научи trafficnews.bg.

Припомняме, че в началото на септември Общинският съвет взе решение за провеждане на търг на сметището, който обаче пропадна.

Преди година имаше друг търг за имота, като тогава  първоначалната цена бе увеличена със 77 стъпки на търга и тя достигна 14 668 лева на месец. Естествено, след това фирмата се отказа и така се стигна до ново решение на местния парламент.

Ако не  се бе намерило решение за имота, който се чисти и след по-малко от седмица бива затрупван от боклуци – Община Пловдив щеше да вдига бетонни стени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина