Служба ГРАО в Кършияка се премести в нова сграда след 30 години

Автор: Plovdiv Now 54924
Служба ГРАО в Кършияка се премести в нова сграда след 30 години

Службата ГРАО в район „Северен” е с нов дом след 30 години. Новот седалище беше официално открито в края на миналата седмица на улица „Ален Мак” №4. До момента администрацията се помещаваше в неугледна постройка на улица ”Вук Караджич” №26.

„След 30 години жителите на района имат достъп до европейска администрация. Бих искала да изкажа своята искрена и лична благодарност за подкрепата на г-жа Радослава Ташкова в качеството й на заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив и на г-жа Ангелина Топчиева - главен секретар на Община Пловдив, които ни подадоха ръка за преместване на отдел ГРАО на новия адрес”, каза началникът на ГРАО „Северен” Нели Симеонова при откриването.

"Гражданите трябва да бъдат в центъра на нашето бъдещо управление, да правим всичко възможно да решаваме проблемите им в бързи срокове. Администрацията да е прозрачна, достъпна и с човешко лице“, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Здравко Димитров на церемонията.  На откриването бе също и кандидатът за кмет на района Стоян Алексиев, кандидати за общински съветници.

Отделът ”Гражданска регистрация и административно обслужване” на района „Северен” е създадена през 1964 г. Той извършва услуги в полза на гражданите: адресна регистрация, постоянен адрес, актове за раждане, актове за граждански брак и за смърт. Издават се всички видове удостоверения – семейно положение, родствени връзки, удостоверение за наследници и др. Отделът работи по регламенти, актове за гражданското състояние -многоезични, които се признават в цяла Европа. Признава и допуска за изпълнение решения по Кодекса за международно частно право.

Самото гражданско състояние е претърпяло голямо развитие през последните 10 години, като регистрите са цифровизирани, а личните регистрационни картони вече са в електронен вид, което позволява на гражданите да получат административна услуга за пет минути и на „едно гише”.

Това е най-посещаваният отдел в общинската администрация. Всяка година над 12 000 души преминават през службата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина