След почистването: Сметището до КАТ се появи отново

Автор: Plovdiv Now 6555
След почистването: Сметището до КАТ се появи отново

Почистеното сметище на ул. „Напредък” отново изпълнява старата си функция - на бунище. Малко повече от месец мина, когато служители на Община Пловдив изчистиха целия терен, изравниха го и го посипаха с инертни материали.

Гледката към днешна дата е същата: боклуците отново са навсякъде, а контейнерите са повече от препълнени. Опаковките от хартия, изхвърлените книги и дрехи са едни от „дребните” боклуци. По целия терен се намират торби с отпадъци, стари гуми, пластмасови и кухненски столове, мръсни матраци и дивани. 

В летния сезон особено когато боклуците са на открито и върху горещия асфалт, са предпоставка за пожари със сериозни щети. Също така миризмата от застоялия се боклук се разнася навсякъде в района.

На мястото жителите редовно палят боклуци и гуми, а с това се обгазяват както район „Централен”, така и район „Северен”. Те явно не се притесняват, че срещу имота е сектор на „Пътна полиция” към МВР.

Припомняме, че на последното заседание на Общинския съвет се гледа и предложение за отдаването  му под наем за срок от 5 години за паркинг.

Очаква се скоро и втория търг за имота с начална цена на търга от 1 686 лв. Последният търг, който се проведе в края на миналата година за парцела от 2800 кв.м се провали.  Тогава първоначалната цена бе увеличена със 77 стъпки на търга и тя достигна 14 668 лева на месец.Естествено, след това фирмата се отказа и така се стигна до ново решение на местния парламент.

Ако и този търг се провали, Община  Пловдив  смятат да издигнат бетонни стени, които да ограничат хвърлянето на боклуци  в имота.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина