Скандал и заплахи в кметство “Северен“! В основата - разследването срещу Ральо Ралев

Автор: Plovdiv Now 7213
Скандал и заплахи в кметство “Северен“! В основата - разследването срещу Ральо Ралев

Скандал и заплаха за физическа саморазправа се разигра в районното кметство на „Северен”. Мъж е бил арестуван и глобен за дребно хулиганство след спор със служителки в администрацията, а в основата на всичко е разследването срещу бившия кмет Ральо Ралев.

Екшънът се разиграл пред погледите на работещи в кметството и посетители. Инвеститор в квартала посетил сградата на район „Северен”, търсейки главния архитект. Него го нямало и за това потърсил съдействие от неговите заместнички. Пловдивчанинът имал нужда от печат и надпис „Вярно с оригинала” върху копие от разрешително за строеж. Оказва се, че оригиналът се намира в Спецпрокуратурата.

Строежът на инвеститора е един от проверяваните около казуса с бившия кмет на района Ральо Ралев. Преди година, когато последният бе арестуван, от кметството бяха иззети редица документи и разрешителни за строеж, издадени по времето на управление на Ралев. Сред книжата са били и разрешителните на въпросния инвеститор.

Служителките на кметството отказали да му съдействат с мотивите, че Спецпрокуратурата трябва да се произнесе и че това е незаконно. От своя страна пловдивчанинът им обяснил, че вече е говорил с държавното обвинение и завереното копие ще му послужи пред тях, за да си получи оригинала. Въпреки обясненията, жените отказали да подпишат и подпечатат документа. Едната служителка дори, заявила, че се съмнява скиците да бъдат върнати. Това изнервило посетителя. Той започнал да крещи и псува. „Ти прокурор ли си, съдия ли си“, крещял към жената. Тръгвайки от кабинета, така тряснал вратата, че цялата администрация на кметството чула.

Побеснелият мъж седнал не пейката пред сградата, тъй като бил изключително нервен. Минути по-късно от сградата излезли служителките, които не му съдействали, както и техни колежки. Виждайки ги, още по-ядосан мъжът се изстрелял към тях. Виковете започнали отново, като били още по-силни. Освен псувни и обиди, инвеститорът отправял и заплахи. Той дори обвинил заместничките на архитекта, че заради тях жена му е родила по-рано. „Ще ви смачкам всички”, викал мъжът.

Подаден бил сигнал в полицията и прокуратурата. Започнато било производство за хулиганство, но след запознаване с материалите по делото, от държавното обвинение върнали случая на Трето районно. Униформените издали акт за проява на дребно хулиганство, а преди дни Районен съд е потвърдил санкцията. Магистратите определили 100 лева глоба на инвеститора.

Припомняме, че Ралев изкара повече от  3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май.  В началото на септември той излезе от ареста срещу 150 хиляди лева гаранция

Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.

Арестуваният през май 2019-а райкмет все още чака своето обвинение от прокуратурата за искане на подкуп, а и до този момент той не се е появил публично на нито едно място, за да даде своята версия за случилото се.  Той дори подаде оставка като кмет един месец преди местните избори, за да избегне публичността и евентуалното му появяване пред медиите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина