Ще поиска ли прокуратурата отстраняването на Ральо Ралев като кмет на “Северен“?

Автор: Благовест Андонов 6097
Ще поиска ли прокуратурата отстраняването на Ральо Ралев като кмет на “Северен“?

Тази седмица се очаква спецпрокуратурата да поиска отстраняването от длъжност на районния кмет на „Северен“ Ральо Ралев. Той бе оставен за постоянно в ареста от спецсъда, като сега обвинението вероятно ще поиска Ралев да бъде освободен от поста си. Райкметът, обвинен в търговия с влияние и поискване на подкуп, е в неплатен отпуск до 30 юни, макар че няма изгледи скоро той да излезе от ареста. Той може да поиска  преразглеждане на мярката за неотклонение след 3 месеца, при влошено здравословно състояние или нови обстоятелства и доказателства по делото.  

Цялата процедура по отстраняването на Ралев, като кмет на района може да продължи повече от 3 месеца. През цялото това време начело ще бъде временно избрания районен кмет. В момента начело на районната администрация е Лариса Кътова, която е единственият зам.-кмет от ГЕРБ.

Ако Ралев бъде освободен от длъжност, то ще се пристъпи към избора на нов титуляр. Според закона, обаче ако остава по-малко от 1 година до местни избори,  кмет се избира от Общинския съвет, а не се насрочват избори.

Така ако се извърви по целия път, през който мина Десислава Иванчева, то може да се очаква, че район „Северен” ще нов кмет титуляр до местните избори.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина