Шофьор “посади“ цвете в дупка на Рогошко шосе

Автор: Парашкева Иванова 6669
Шофьор “посади“ цвете в дупка на Рогошко шосе

Докато пловдивчани чакат дълго отлагания ремонт на Рогошко шосе, някои от пътуващите по трасето взеха на подбив местната власт. Пловдивчанин организира серия от снимки, на които се вижда как той сади малко цвете в една от огромните ями на пътя, а на следващата фотография цветето вече е 5 пъти по-голямо. По този начин гражданинът показва възмущението си от безкрайно забавения ремонт на шосето, което изглежда така, сякаш е част от пътната мрежа на Украйна след руските бомбандировки, пише trafficnews.bg.

В социалните мрежи пловдивчани вече планират нов протест, който вероятно ще се проведе след великденските празници. 

Макар, че Община Пловдив съобщи, че пуска първата обществена поръчка за реконструкцията на Рогошко шосе, това не удоволетворява шофьорите, тъй като всеки ден няколко автомибал пукат гуми в огромните кратери.

От години булевардът е в покъртително състояние, като първоначалната идея на Общината бе да се изчакат оперативните програми. Протестите и ежедневните кратери, които зейват там, обаче накараха градските власти да размислят и да форсират голямата реконструкцията.

В бюджета за тази година са заделени 3,1 млн. лева за ремонта.  110 000 лева от тях отиват за актуализация на проекта и авторски надзор, по време на реконструкцията.

Очаква се след актуализацията на проекта да бъде пусната и обществената поръчка за реконструкцията. Крайният срок за подаването на офертата на фирмата е до 29 април, като след това има и 10-дневен срок за обжалване в КЗК.

Срокът за извършване на актуализацията на проекта е 20 календарни дни, считано от подписване на договора.  Освен 3-те милиона лева за 2022 година, в бюджетната рамка са заложени за 23-а и 24-а още 10 млн. лева за реконструкцията.

Проектът включва изцяло ново пътно легло, което да е подсилено, както и реконструкция на пресечките до предприятията. Също така нови тротоари, велоалеия и осветление.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина