Съдят дрогиран шофьор, не спрял на “Стоп“ палка и си спретнал гонка с полицията

Автор: Plovdiv Now 8930
Съдят дрогиран шофьор, не спрял на “Стоп“ палка и си спретнал  гонка с полицията

Дрогиран пловдивчанин с „Порше”, който не е спрял на "Стоп" палка и си е спретнал  гонка с полицията в Шекер махала, не пожела да сключи споразумение с прокуратурата. Трайчо Рангелов се изправи днес пред Районен съд- Пловдив, а в предходно разпоредително заседание мъжът е пожелал да разпитват свидетели и вещи лица. пише trafficnews.bg.

Срещу Трайчо са повдигнати 4 обвинения, за това, че на 15 юли 2022 г. в Пловдив е управлявал Панамерата си след употреба на наркотично вещество – метамфетамин и амфетамин , като деянието е било извършено, след като е бил осъден за друго такова престъпление. Другите обвинения са за това, че на същата дата при управление на същия автомобил  е извършил непристойни действия, които нарушават общественият ред, а именно движел се е с висока скорост по ул.“Дилянка“- край КАТ-Пловдив, без да съобрази наличието на деца и други пешеходци и тяхната безопасност .

След това обвиняемият е попречил на полицията да изпълнят задълженията си , защото не е спрял след подаден сигнал със „Стоп” палка , а след това и при подаден светлинен сигнал за спиране отново не се е подчинил и се е наложело да бъде гонен от патрулката. Другото му обвинение е за това, че  умишлено е унищожил и повредил чужди движими вещи – части от мотор, собственост на ОДМВР – Пловдив.

В днешното заседание бяха изслушани вещите лица  и резултатът  на изготвената съдебна физико-химична експертиза. Обвиняемият също пожела да даде обяснения, като разказа на магистратите какво всъщност се е случило и защо е приел наркотика.

Детето ми се удари ден преди това да се сучи и нямах настроение, бях разстроен. Когато тръгнах от болницата видях, че моите приятели пиеха пред нас и ги помолих да ми сипят едно малко. Те ми сипаха, но без да знам са ми хвърлили в пиенето това вътре- наркотикът. После ми казаха след два месеца, когато излязох от ареста," разказа обвиняемият Трайчо.

Той добави още, че преди е приемал дрога, но вече не и приятелите му искали да го успокоят. След това на сутринта- около 7:30 часа жена му се е обадила и заявила да отиде до болницата защото резултатите на детето им не са добри.   

Качих се в колата и стана беля. Аз не се подчиних на полицейската проверка, защото видях, че се опитаха да ме спрат, но бях притеснен и бързах да стигна до болницата. Съжалявам за случилото се, осъзнавам грешката си,” завърши обвиняемият  мъж.

Трайчо Рангелов и защитата му адвокат Деница Чингарова пожелаха да бъдат призовани като свидетели тези въпросни приятели, които са му сложили наркотичното вещество в питието. Съдебният състав в лицето на съдия Божидар Кърпачев прие тяхното  искане и отложи делото за друга дата за прения и разпита на въпросните лица.

TrafficNews бе писал относно случая на Трайчо. Административен съд- Пловдив бе отменил глобите му, а причината за отмяната на наказателното постановление е, за да може срещу мъжа да бъде образувано друго производство за по-тежко деяние.  Първоначално на водача, който е извършил нарушенията са му  били наложени общо 4 броя глоби в общ размер от 2 550 лева, като е лишен и от право да управлява МПС за 2 години и 6 месеца.  След обжалване на прокуратурата , наказанието е отменено от магистратите и с отмяната е образувано досъдебното производство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина