Ремотът на Карловско шосе създава хаос и напрежение

Автор: Благовест Андонов 4655
Ремотът на Карловско шосе създава хаос и напрежение

Стартиралият ремонт на Карловско шосе, който е част от Републиканската пътна мрежа, създаде напрежение сред работещите в района. Още в понеделник десетки предприятия, които са от източната страна шосето между табелата на Пловдив и АМ „Тракия” изпитаха сериозни затруднения в дейността си, както с логистичната част, така и с пристигането на работниците, пише trafficnews.bg.

Въпреки че в понеделник се е провела среща между част от предприятията и фирмата изпълнител „Европейски пътища” и днес организация на практика е липсвала.

„Коли минават покрай машините на ремонта, други въртят и влизат в насрещното на локалите, където две коли абсурд да се разминат.  Автобуси пък стоварват хората на шосето, а те се предвижват пеша до работните си места. Някакъв абсолютен хаос е, надявам се само да не се стигне до инцидент”, заяви един от работещите в района. Той обясни, че утре се очакват 15 тира с части за едно от предприятията там и не е ясно как въобще ще стигнат.

Предадохме сигнала и на Областно пътно управление, които заявиха, че ще направят нов оглед и среща с работещите в района и фирмата изпълнител, за да се подобри организацията на движението.
Ремонтът на трасето от 2,5 км стартира през уикенда, като има и временна организация на движението. В момента то се извършва двупосочно в едното платно, а след това ще се прехвърли в другото. Първоначалният краен  срок, който бе обявен за довършване на строителните дейности е 31 юли.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина