Разчистиха “Северен“ от стари коли

Автор: Plovdiv Now 5130
Разчистиха “Северен“ от стари коли

Акция по репатриране на стари автомобили направиха в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: бул. „Цар Борис III Обединител“ 8, бул. „България“ 2, бул. „Дунав“ 42, ул. „Полк.Сава Муткуров“ 83, ул. „Седянка“ 19, ул. „Йоан Екзарх“ 16, ул. „Харитон Куев“ 11—13, ул. „Борба“ 17, ул. „Средец“ 46 и ул. „Средец“ 93.

„С поредната акция по репатриране освободихме още 10 места.По този начин постепенно  решаваме важния въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-та. Благодарим на гражданите, които периодично подават сигнали за наличието на изоставени автомобили“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Част от собствениците доброволно премахнаха неизползваемите коли, с което съдействаха на администрацията на района.

Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните три месеца и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина