Ральо Ралев продължава да се любува на хасиендата си с джакузита, макар и незаконна

Автор: Благовест Андонов 5377
Ральо Ралев продължава да се любува на хасиендата си с джакузита, макар и незаконна

Излезлият от политическия живот на Пловдив Ральо Ралев продължава да се къпе в лукс, макар и оказал се незаконен.  Проверка показа, че всеки един детайл от луксозната тераса си стои. Припомняме, че терасата от 750 кв.м с джакузита, японски градини и беседки в жилището в центъра на Пловдив  се оказа незаконна. Апартаментът  от 250 кв.м  се води на името на бащата на бившия райкмет, а общата му площ, заедно с терасата,  е от близо декар.

 TrafficNews пусна запитване до Община Пловдив и РДНСК дали всичко около жилището на  Ралев е преведено според нормативната уредба и най-вече покривното пространство, преустроено в лятна градина и тераса . След като няколко пъти двете институции си прехвърляха топката все пак стана ясно, че преустройството е незаконно, като следващите действия трябва да бъдат извършени от отдела по незаконно строителство към Голяма община.  Въпреки че от пресцентъра на общината ни съобщиха, че е назначена проверка, до този момент не е известно да е направена такава.

В закона е записано, че след извършена проверка трябва да се напише предписание -  или всички „подобрения” по покрива трябва да бъдат премахнати, или ако има възможност „да бъдат узаконени”. Ясно е обаче, че преписката е оставена да отлежава в шкафовете на Община Пловдив.  Така, новият екип, който влезе в градската администрация със Здравко Димитров , ще трябва да се заеме и с този казус.

 Докато чака служителите от Община Пловдив да направят инспекция на покривното пространство, превърнато в  тераса, Ральо Ралев е под гаранция в дома си. Не е ясно дали той обитава луксозното жилище или се е върнал на ул. „Данаил Николаев”, чийто имот се води в неговата данъчна декларация .

С подаването на оставка преди изборите Ральо Ралев си спести публичното предаване на властта в район „Северен”, която ще бъде в понеделник.  До този момент той не е дал никакво изявление, въпреки че минаха близо 6 месеца от ареста му. И към днешна дата той няма повдигнати обвинения от специализираната прокуратура. Адвокатката му Сузана Алепова бе заявила, че Ральо Ралев ще даде пресконференция, когато отмине целия скандал.  Все още не е ясно и кой всъщност даде сумата от 150 хил. лева на Ралев за гаранцията му. Официалната версия е, че тя е събрана от „приятели, близки и привържаници”.

Очаквайте - ще вземе ли мерки Община Пловдив срещу незаконното строителство на Ралев, който стриктно го съблюдаваше, докато райкмет!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина