Ральо Ралев плати гаранцията си, очакват завръщането му в кметството на “Северен“

Автор: Ива Модова 520
Ральо Ралев плати гаранцията си, очакват завръщането му в кметството на “Северен“

Ральо Ралев излезе от ареста. Кметът на пловдивския район „Северен” е платил гаранцията си, наложена от апелативния специализиран съд в размер на 150 хиляди лева.

Ралев е напуснал пределите на следствието още през почивните дни. Все още не е ясно от къде райкметът се е сдобил с голямата сума.

В същото време адвокатите на Ралев отказват да коментират казуса пред медиите.

„Както той, така и семейството му ще запазят мълчание на този етап. Когато г-н Ралев е готов ще потърси медии”, заяви адвокат Сузана Алепова пред медията ни.  Тя не пожела да конкретизира от къде кметът на район „Северен” е получил средствата за гаранцията си.

Все още Ралев не е решил как ще процедира относно работното му място. Към момента в администрацията на районното кметство не постъпвала заповед от него, нито заявление, че ръководителят им ще се завърне.

„Нямаме все още връзка с Ральо Ралев. Очакваме нареждания, в готовност сме. Когато има яснота, дали кметът ще се прекрати неплатената отпуска, ще бъдете уведомени”, заяви временно изпълняващият длъжността кмет на район „Северен” – Лариса Кътова.

Ралев изкара повече от  3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май.

Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина