Пускат от ареста военния, прострелял двама души в Кършияка

Автор: Plovdiv Now 7524
Пускат от ареста военния, прострелял двама души в Кършияка

Автор: Георги Тошев

Редник Димитър Христакиев, който преди 10 дни простреля двама души заради паркиране пред гараж до моста на „Герджика”, няма да лежи в ареста. Днес Военно апелативният съд в София потвърди наложената от Пловдивския военен съд мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 6000 лева. 

Решението на пловдивските военни магистрати беше протестирано от прокуратурата, като от държавното обвинение искаха постоянното задържане под стража на 32-годишния мъж. Според военното обвинение се касае за тежко престъпление по смисъла на закона, а именно опит за умишлено убийство.

Според защитникът на военнослужещия – адвокат Пламен Бонев става въпрос за неизбежна отбрана, тъй като Христакиев умишлено е бил нападнат с удари и обиди от пострадалия.

Мярката е правилна и законосъобразна. Ще внесем гаранцията в седем дневния срок и ще продължим да се борим с  обвинението по същество”, каза веднага след делото юристът пред TrafficNews

Така Димитър Христакиев ще остане на свобода до началото на същинското дело срещу него.

Решението на Военно апелативен съд – София е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че инцидентът стана в късните часове на 21 октомври.  Според събраните данни военният спрял колата си пред гаража на 32-годишен мъж, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант. 

Собственикът на гаража видял неправомерно паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията, като помолил за съдействие органите на реда. По повод сигнала, екип на Трето РУ тръгнал към адреса. 

Две минути след първия сигнал, анонимен гражданин подал втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута, две по-късно пристигат на място и установяват две лица с огнестрелни рани.  Установено е и лицето, произвело изстрел със законно притежаван пистолет. На място пристигнала и линейка, която откарала пострадалите в УМБАЛ "Св. Георги”. И двамата били в стабилно състояние без опасност за живота.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина