Премахнаха дърво, стоварило се до играещи деца в пловдивски парк

Автор: Plovdiv Now 2907
Премахнаха дърво, стоварило се до играещи деца в пловдивски парк

Екип на „Градини и паркове“ тази сутрин изцяло са премахнали дървото, което се счупи и падна в парк „Сърнена гора“, намиращ се в квартал Кършияка. Това съобщиха от общинското предприятие.

В събота около 20:00 часа в парка, докато три деца си играят, дървото се пречупи и се стовари на метри от тях, като едното дори  пострада и бе викната спешна помощ. Към момента децата са добре, а според живеещи в района не се  обръща достатъчно внимание на изгнилите дървета.

След като TrafficNews се свърза с ОП „Градини и паркове”, от там заявиха, че преди около 10-ина дни бригадата за санитарни резитби, която работи в района, е отстранила в парка 3 опасни дървета.

 Отрязани са били също сухи клони, които е имало опасност да паднат. Това е станало в изпълнение на издадена от кмета на „Северен“ заповед след направена фитосанитарна експертиза.

За конкретото дърво те коментираха, че е от вида сребролистен явор, но  в „Градини и паркове“ не са получавани нито сигнали от граждани, нито заповед от районното кметство. „То е било видимо здраво и разлистено. Макар да разполагат само с 6 специализирани бригади – по една за район, от „Градини и паркове“ правят всичко възможно за избягването на подобни инциденти, като максимално бързо се стараят да изпълняват издадените от районните кметове заповеди, някои от които доскоро отлежаваха с години,” уверяват от общинското предприятие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина