Предложение: Сметището срещу КАТ, което постоянно гори, да се пусне на търг

Автор: Благовест Андонов 8702
Предложение: Сметището срещу КАТ, което постоянно гори, да се пусне на търг

Едно от най-големите сметища Пловдив, което почти през ден гори и обгазява града, отива на търг. Предложението е на кмета на район „Северен” Стоян Алексиев и става дума за парцела срещу КАТ  - Пловдив. То ще се гледа на предстоящата сесия на Общинския съвет, предава trafficnews.bg.

Имотът е с площ от 2810 кв. метра, като според документацията той ще се ползва за паркинг. Началната наемна цена на месец е 1686 лева, като се иска и депозит за участие от 2000 лева. Победителят ще вземе парцела за 5 години, като ще трябва да предлати и за 3 месеца.

Преди година районна администрация пусна първия търг, за който TrafficNews писа. Тогава процедурата бе обявена набързо от администрацията, а теренът бе дадена на софийската фирма „Спасов кар”. Тя се занимава с продажба на автомобили, като парцелът бе даден за 2500 лева, но за 7,6 дка. След сигнала на медията ни от администрацията направиха проверка, като се оказа, че имотът е бил разделен в новия ПУП.  Причината е, че голяма част от имота се предвижда за улична регулация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина