Политолог и експерт по европроекти иска да превърне район „Северен” в райско място

Автор: Благовест Андонов 3920
Политолог и експерт по европроекти иска да превърне район „Северен” в райско място

За превръщането на район „Северен” в подреден район, какъвто приляга на входната врата на Пловдив, ще се бори 36-годишният Борис Вълев. Той бе представен за кандидат-кмет на района от ЗС „Александър Стамболийски”, като адвокат Жоро Колев каза, че той е човек, който най-лесно може да представи.

Борис Вълев е кореняк пловдивчанин, семеен с две деца, като от дълги години се занимава с развитието на неправителствения сектор в Пловдив, подпомагал редица важни каузи. Той е пловдивски председател на едно от най-големите НПО-та – „Младежки глас". Завършил е политология, национална сигурност и международни отношения. Занимава се  с управление на европейски проекти и има семеен бизнес.

„Смятам,че район „Северен” може да се превърне в райско място. Безспорно най-важното нещо, което ще се реализира е Водният проект за над 30 млн. лева и засяга 60 улици.  Освен плюсовете от този проект, ще има и доста затруднения с предвижването. Като човек, който има опит в управлението на проекти, ще подпомогна за бързото и качественото изпълнение на проекта. Смятаме да направим онлайн платформа, с която хората, дни преди изкопни работи да знаят за тях и да организират предвижването си”, каза Борис Вълев.  Кандидатът за кмет на Община Пловдив Георги Колев допълни, че тази платформа се предвижда за целия град, като хората  ще знаят предварително за всеки един ремонт – начало и край.

Дигитализацията ще залегне и в други аспекти на работата на район „Северен”, като пловдивчани ще могат лесно и бързо да свършват своята работа в администрацията.

По думите на Вълев основен проблем е липсата на паркове, като освен парк Рибница, има малко зелени площи и то не в особено добро състояние. Той даде пример с крайбрежната зона на бул. „Марица – Север”, която може да се превърне притегателен център на хората за почивка и отдих, ако бъде социализирана.

От ЗС „Александър Стамболийски” искат всички свободни терени в „Северен” да се превърнат или в зелени площи или в паркинги, тъй като това са двата най-големи проблеми на района.

Георги Колев заяви, че на този етап няма да представят други районни кметове, като за „Тракия” и „Централен” ще подкрепят политиките, които се прилагат там и са успешни.

„Следващата седмица ще представим кандидатите си за общински съветници, като ще видите, че единственият партиен кандидат съм аз”, каза Колев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина