Подаръци от събрани и предадени капачки за децата от социална институция в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6334
Подаръци от събрани и предадени капачки за децата от социална институция в Пловдив

367 кг пластмасови капачки събра и предаде администрацията на район "Северен" в Пловдив.  Кметството участва за поредна година в благородната инициатива, като средствата, събрани от преработката на рециклируеми материали, се влагат в общественозначими каузи.

Комплексът за социални услуги „Олга Скобелева“ пък отбеляза двоен празник днес. Институцията празнува 7 години от създаването на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца и младежи с увреждания и 6 години - Преходно жилище.

С приходите от предадените капачки бяха закупени 2 килима, сешоар и блендер за нуждите на децата и младежите в неравностойно положение. Стоян Алексиев връчи подаръците на управителя на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания Мария Кошева.

„Пожелавам на възпитаниците на социалната институция здраве и щастие, нека използват с радост новите придобивки“. Ще помагаме и в бъдеще“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. „Приветствам всички отзивчиви и състрадателни хора, които активно се включиха в благородната кауза за събиране и предаване на капачки и по този начин помогнаха за осъществяването на днешното добро дело“, допълни още той.

Стоян Алексиев закичи децата и младежите с мартеници, изработени от малчуганите от ДГ „Славей“ .Така своеобразно бе предадено посланието „деца даряват на деца“ за един хубав български празник, какъвто е 1-ви март. Кметът на „Северен“ също бе закичен с червено-белите символи, предвестници на пролетта.

Гостите на тържеството заедно с децата засадиха 13 дървета и показаха, че независимо различията си, малчуганите в неравностойно положение също искат един по-красив и екологично чист град.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина