Пловдивски малчугани се забавляват с интерактивна игра вместо с електронни устройства

Автор: Plovdiv Now 5903
Пловдивски малчугани се забавляват с интерактивна игра вместо с електронни устройства

Децата ни днес прекарват поне два часа дневно в игра със смартфона или компютъра – така твърди статистиката. Съвременните малчугани не познават игрите от детството на родителите и бабите си. Този факт е дал идея на учителите от детска градина „Бреза" в район "Северен" в Пловдив за новаторска работа с децата – чрез игри върху интерактивен под да се демонстрира как малчуганите могат да се развиват двигателно, познавателно и емоционално, без да са непрекъснато вторачени в електронните устройства.

В детското заведение беше проведен откритият урок в присъствие на родителите, на който беше показана интерактивната подова система FluurMat, създадена специално за децата на ДГ „Бреза".

Тя дава възможност за спонтанно задържане на детското внимание върху бързо променяща се игрова ситуация, при която детето енергично търси решение заедно с останалите участници в забавлението.  Малчуганите изпробваха игрите „Намери предмета" и „Къртичета", в които проличаха възможностите за развитие на детската наблюдателност, съобразителност и бързина на реакциите. 

Интерактивният под занапред ще бъде важен елемент от развиващите детски игри в ДГ „Бреза".

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина