Пловдивската полиция разкри две наркооранжерии

Автор: Plovdiv Now 2926
Пловдивската полиция разкри две наркооранжерии

В хода на специализирана операция срещу незаконното производство и разпространение на наркотици криминалисти от Трето РУ разкриха две домашни оранжерии за марихуана в Пловдив и близко село, съобщиха от пловдивската полиция.

На адреса на мъж в район „Северен“ е установено изолирано помещение с изградени системи за осветление, отопление и вентилация, в което се отглеждали множество канабисови насаждения в различен стадий на развитие. При процесуално-следствените действия са иззети и 8 пакета готова продукция с общо тегло 782 грама, а също и незаконно притежавана пушка. Същевременно лаборатория с подобно оборудване е открита и в дома на жена от пловдивско село, където били създадени благоприятни условия да виреят над 40 корена от наркокултурата, а допълнително са конфискувани и почти 260 грама суха зелена листна маса.

В резултат на професионалните действия на разследващи от същото районно управление е пресечена престъпната дейност и на друг наркодилър на територията на областния град. В жилището и автомобила му са открити голямо количество разфасовки с марихуана - общо над 2,8 килограма. Сред иззетите веществени доказателства при претърсванията са 3 електронни везни, 7 електронни цигари със съдържание на синтетичен канабиноид и 4 епруветки със семена от рода на конопа. 

През седмицата с успех е белязана и акция с подобна насоченост от служителите на реда в Първомай, при която са конфискувани близо 6,2 килограма марихуана. Наркотикът е установен под  формата на пакети и в насипно състояние в колата на криминално проявен и осъждан шофьор и при претърсване в жилището му, извършено със съдействие на полицаи от ОДМВР – Хасково.

По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващ прокурор двама от извършителите са били привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина