Пловдивчанка спаси бедстващо на строеж куче

Автор: Plovdiv Now 3363
Пловдивчанка спаси бедстващо на строеж куче

Пловдивчанка спаси бедстващо куче от строяща се кооперация на бул."Дунав". Животинчето било на 8-я етаж без храна и вода и не можело да слезе. Миглена Ушева, която живее в съседство забелязала кучето и започнала да търси вариант да му помогне.

"Мярнах го преди десетина дни, но после не съм го виждала и реших, че е намерило път навън. Но в понеделник го видях на един от балконите на 8-я етаж. Беше съвсем изпосталяло. Обадих се в Зооветеринарния комплекс, тъй като съм доброволец от 10 години и се свързах с новия началник на комплекса - д-р Аргирова, която ми обясни, че собственикът на обекта трябва да отиде в приюта да подаде сигнал, а аз да платя за услугата", разказва тя.

"Защо при условие, че кучето е бездомно и има пълно съдействие от охраната на обекта ОП ЗВК отказват да си свършат работа? Това частна фирма ли вече стана или все още работи с безстопанствени животни? Трябва ли кучето да умре, защото някой не желае да поеме отговорност?", възмущава се Ушева в сигнал, подаден до TrafficNews

Вчера тя е организирала свои приятели и с помощта на техническия ръководител на строителния обект са се качили до етажа и са успели да хванат кучето и да го свалят долу. "Беше много стресирано. Дърпаше се, не искаше да слиза по стълбите. Тъй като кооперацията още се строи, асансьор няма. Измъчихме го още повече, докато го свалим от осмия етаж. И всичко това можеше да бъде избегнато, ако беше дошъл екип от Зооветеринарния комплекс и го беше упоил", категорична е жената. 

Към момента кучето е затворено в един от празните магазини, в които тя е оставила храна и вода. Ушева заяви, че днес отново ще се свърже с приюта, за да поиска екип, който да дойде на място и да прибере кучето и да го кастрира, тъй като е женско. 

"Надявам се, че след като свършихме основното, поне това да направят", коментира пловдивчанката. 

Репортер от TrafficNews разговаря с новия началник на Зооветеринарния комплекс - д-р Аргирова, която заяви, че е запозната със случая. Тя посочи, че е обяснила на жената, че не е в техните правомощия да навлизат в частен обект, освен ако сигналът не е подаден от неговия собственик. 

"Доста често по такива обекти има кучета, които да пазят въпросните терени и ние няма как да знаем дали това куче не се отглежда там или е попаднало случайно. Обясних на жената, че няма как да реагираме, тъй като не сме получавали сигнал от собственика на частния имот. Казахме и, че трябва да бъде подаден сигнал от него и съответно той да позволи да навлезем в неговия терен и след това да свалим кучето, а не случаен очевидец. Не съм коментирала в никакъв случай, че тя трябва да плаща за въпросната услуга, споменах само, че в сайта има публикуван ценоразпис на различните видове услуги, които извършваме", заяви тя.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина