Пловдивчанка осъди ОП „Паркиране и репатриране” заради поставена скоба на колата й

Автор: Plovdiv Now 205409
Пловдивчанка осъди ОП „Паркиране и репатриране” заради поставена скоба на колата й

Автор: Георги Тошев

Пловдивчанка осъди ОП „Паркиране и репатриране” заради поставена скоба на автомобила ѝ. На 13 април 2022 г. шофьорката е паркирала колата си пежо 3008 от дясната страна на ул.“Ибър“ №28 в Кършияка, като е била спряла плътно до тротоара пред дома си. Заради това, че не е платила за „синя зона”, тя била сюрпризирана с поставена скоба, пише trafficnews.bg.

По това време улицата приличала на строителна площадка, макар и проходима за автомобили.  Имало множество строителни машини, без обозначено регулиране след ремонтни работи. Според пловдивчанката, на улицата е липсвала хоризонтална пътна маркировка, пътните знаци са били подготвени, но не и монтирани. Нямало поставен и паркомат, което да подсказва, че синята зона в района е възстановена след приключил ремонт.

В крайна сметка всички пътни знаци по ул.“Ибър“ са били окончателно поставени на 21.04.2022 г., тоест седмица след „нарушението”.

В конкретния случай по делото се спори дали към момента на паркирането на автомобила в зоната, улицата е попадала в обхвата на „синя зона“, обозначена по надлежния ред, след приключили ремонтни дейности.

От събраните по делото доказателства ставса ясно, че по време на паркирането действително липсват знаци, означаващи, че е приключила временната организация на движението и отново става зона. Улицата все още е била в ремонт и знаците за „синя зона“ са били по земята, изкъртени с циментовите си останки и са били монтирани на 21.04.2022 година.

По тази причина Административен съд-Пловдив реши да отмени административната мярка наложена от служители на ОП „Паркиране и репатриране“ Община Пловдив.

Също така административноте магистрати осъждат ОП „Паркиране и репатриране“ при Община Пловдив да заплати на жената разноски по делото в размер на 410 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина