Пловдивчанин: Режат здрави дървета в Пловдив, защото „пречат” на някой си или им цапат колата

Автор: Plovdiv Now 2128
Пловдивчанин: Режат здрави дървета в Пловдив, защото „пречат” на някой си или им цапат колата

Докога ще бъдат премахвани дървета, които не представляват опасност в нашият град? Този въпрос задават читатели на TrafficNews, които твърдят, че здрави дървета са били премахнати, според тях без съществена причина в район „Северен”.

Става дума за растителност, разположена на ул. „Вук Караджич” 17, където преди дни са били отрязани няколко дървета.

„Поредният случай, в който здрави дървета биват отрязани без съществена причина и заради двама души, на които им „пречи”. Дърветата бяха отрязани благодарение на жалбите на двама живущи на улицата, на които дърветата им пречат, защото се цапала колата на някой си от една бреза или слива. По-добре е явно човек като погледне, да вижда само бетон, вместо зеленина. Не знам вече в какъв свят живеем”, споделят възмутени читатели.

Гражданите споделят, че дърветата не са пречили на никого, освен на двамата мъже, като дори напротив- много хора в квартала били против тяхното изсичане, тъй като през лятото дори пазили от тежките жеги.

„Абсурдно е достатъчен довод за премахването на тези здрави дървета да бъдат жалби от двама жители”, категоричен е читателят ни.

Медията ни отправи запитване по този повод до ОП „Градини и паркове”. От там заявиха, че екип на предприятието е премахнал няколко дървета около посочения в сигнала адрес. Това е станало след издадена от кмета на район "Северен" заповед. Предстои изпълнението на още няколко заповеди за отстраняване на опасни дървета в зоната. Директорът Антон Георгиев изрично напомня, че "Градини и паркове" извършва санитарни резитби само ако има заповед от районния кмет, която пък се издава след направена фитосанитарна експертиза на растителността.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина