Пловдивчани получават безплатни климатици по Европейски проект

Автор: Plovdiv Now 11002
Пловдивчани получават безплатни климатици по Европейски проект

Общинската администрация на пловдивския „Северен" уведомява гражданите на района за възможността да се включат в Европейска процедура „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух" по приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух" по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.", която стгартира в момента.

Целта на предоставената безвъзмездна финансова помощ по процедурата е подобряване качеството на атмосферния въздух чрез намаляване наднормените нива на фини прахови частици и индиректно на азотни оксиди на територията на общини с лоши показатели. Финансират се мерки, насочени към намаляване нивата на фини прахови частици от битовото отопление, като се подпомага подмяната на отоплителни устройства на твърдо гориво с друг вид отопления като

Проектът ще се реализира в два етапа. Крайният срок за приключване физическото изпълнение е 31 декември 2023 г.

Първият проектен етап е до 31.05.2021 г.

Подаването на декларация за съгласие за включване в програмата е с краен срок  31 юли 2019 г. Декларацията може да получите в деловодството на район „Северен" с адрес бул."Цар Борис ІІІ Обединител" №22А, както и в сайта на районната администрация:www.severen.bg.

Декларацията се попълва и подписва от собственика на жилището и се подава в деловодството на районната администрация или в PDF формат сканирана може да се изпраща и електронно на електронна поща : [email protected] .

Освен подадена в деловодството на съответната районна администрация по местоживеене, декларацията може да бъде подадена и в община Пловдив или на e-mail:[email protected].

Получените декларации ще бъдат разглеждани и преценявани за съответствие с проектните изисквания. Всеки от одобрените на този етап ще бъде информиран от общината като с всеки един от тях ще се сключи договор. По време на реализация на дейностите всеки от одобрените крайни получатели ще бъде посетен на място с оглед потвърждаване на първоначално подадената информация и допълване при необходимост на допълнителни документи.

С цел постигане на максимален резултат от проекта се дава приоритет на инвестиции в санирани сгради.

Пълна информация за процедурата:

http://ope.moew.government.bg/bg/notice/noticedetail/from/noticecurrent/id/97/typeId/l

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина