Пловдивчани се събират да заведат колективен иск срещу Общината заради Рогошко шосе

Автор: Plovdiv Now 25422
Пловдивчани се събират да заведат колективен иск срещу Общината заради Рогошко шосе

Група във Фейсбук събира пловдивчани, които да заведат колективен иск срещу Общината заради състоянието на Рогошко шосе. До момента над 170 души от групата в социалната мрежа са заявили желание да се включат в иска, като той е за незабавен ремонт на входно-изходната артерия.

„След Нова година имам среща с адвокат, ще подготвя иск срещу Общината. Ще съдим Общината и в даден срок, ако не се изпълни ремонт е длъжна да ни изплати обезщетение! Затова колкото повече хора се съберем, толкова по- голямо ще е, тогава има шанс да решат да оправят пътя, а не да плащат”, пише Радост Димитров. Под поста й следват десетки коментари, че трябва да се вземат радикални мерки ,за да може градските власти да обърнат внимание на проблема, който се неглижира от години.

Има предложения и за протести със затваряне на пътя или директно пред сградата на Общината.

„В знак на протест да определим един ден  вседмицата, през който да ходим пред Общината и да оставяме отпред всички разбити шарнири, накрайници, носачи, гуми, джанти и тн”, предлага Димитър Дойчинов.

През есента зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че ще предложи в Капиталовата програма да се заложат средства за цялостната реконструкция. Проектът е готов още от 2016 година, като с новите КСС-та, ще се нужни над 10 млн. лева. В това число влизат и отсечките към големите предприятия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина