Пловдивчани: Повече от година автомобил в Кършияка е паркиран в нарушение и пречи

Автор: Plovdiv Now 3173
Пловдивчани: Повече от година автомобил в Кършияка е паркиран в нарушение и пречи

Автомобил е паркиран в нарушение на кръстовище вече повече от година. За това сигнализираха до trafficnews.bg живущи в кооперацията в Кършияка, пред която автомобилът е по думите им „зарязан”.

Те разказаха, че въпросният автомобил от марката „смарт” се намира вече над една година на ул. „Оборище” №39. Колата обаче се намира на по-малко от пет метра от кръстовището, което е в разрез със закона.

Жителите на сградата разказват, че собственикът на автомобила преди е живял в блока и впоследствие се е преместил, но въпреки това колата продължава да стои паркирана пред сградата. Добавят, че мъжът има работа, която е свързана с офиса за пратки, пред който е и автомобила.

„Много пъти сме сигнализирали до полицията, няколко пъти са му лепени глоби, но той си ги плаща и автомобилът продължава да стои там. Колата нямаше нито гражданска застраховка, нито преглед, но вече започна да си я плаща и сега според полицаите няма повод да бъде репатрирана”, споделят пловдивчани.

Освен, че е паркиран в нарушение, автомобилът му пречи и на нормалното влизане от останалите коли в гаража, споделят жителите, които казаха, че са необходими няколко маневри, за да успеят да вкарат автомобилите си в гаражите в блока.

Те разказаха още, че когато мъжът е живял в сградата системно е правил забележки на водачите, които паркират по същия начин на същото място като него, като твърдят, че според тях той държи автомобила си там нарочно.

„ Целият блок се възмущава, а на него не му пука. Знае, че спира в нарушение, знае че колата му пречи и въпреки това не я мести”, споделят читателите ни.

Те предоставиха до медията ни актуални снимки, а кадри от гугъл мапс, заснети през септември 2022 година показват, че автомобилът и тогава е стоял на същото място.

Снимка от сега:

Снимка от септември 2022 година:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина