Пловдивчани, бранещи парка в Кършияка: Война ще вдигнем, но няма да си дадем парка! СНИМКИ

Автор: Добринка Димова 6230
Пловдивчани, бранещи парка в Кършияка: Война ще вдигнем, но няма да си дадем парка! СНИМКИ

Като смехотворни определиха жителите на пловдивския район „Северен“ исканията на Байрям Солак във връзка с имота от 16 дка зад хотел „Санкт Петербург“. Война ще вдигнем, но няма да си дадем парка, категорични бяха над 200-та човека, които днес се събраха в имота.

От административния комитет запознаха съгражданите си с исканията, които бизнесменът отправи към кмета на града Иван Тотев в четвъртък. Инициираха и подписка против тях, в която само за няколко часа се подписаха над 300 човека. Над 4000 пък са вече подписите, събрани от началото на протестите.

"Исканията му са да бъдат премахнати подземните съоръжения в имота, т.нар. бункери, които са с площ от около от 700 кв. Иска разрешение за строеж на паркинг с вход откъм ул. "Полк. Дрангов". Предлага също да обособи 5 декара за спорт и атракции, детски площадки и игрища, които да предаде на Община Пловдив за ползване и стопанисваме. Пред нас кметът Тотев каза, че останалите 11 декара са за високо строителство", обясни пред хората Асен Костов, председател на инициативния комитет.

"Няма да го позволим", отговориха насъбралите се хора.

Те са съгласни единствено с искането на собственика да се изготви оценка на парцела от трима независими оценители от Окръжен съд в Пловдив, за да се види каква е актуалната му цена към март 2019 г. Според тях това е индикация от страна на общината, че е готова да го закупи.

Утре представители на инициативния комитет ще занесат подписката на Иван Тотев, а в четвъртък ще присъстват на заседанието на Общинския съвет.

 "В неделя отново се събираме тук в 17 ч. Протестите ни ще продължат всяка седмица, докато исканията ни не бъдат чути – общината да си възвърне собствеността, паркът да се възстанови и облагороди, публично да се обяви кой е виновен за поголовната сеч на дървета", категорични са живеещите в района.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина