Оставиха в ареста в Пловдив тримата дилъри, пренасяли дрога в гума

Автор: Plovdiv Now 1172
Оставиха в ареста в Пловдив тримата дилъри, пренасяли дрога в гума

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже и една жена, които са обвинени в държане и разпространение наркотици.

Тримата обвиняеми са с инициали К. И., Г. А. и Т. С. и са от село Равда. Те са задържани на 20 ноември 2019 г.  в квартирата им на ул. „Васил Левски“ в Пловдив. От апартамента полицията е иззела 486 грама марихуана, 4 грама кокаин и везни, а в ползвания от тримата подземен паркинг е открито приспособление по пригаждането на автомобилна гума с джанта за пренос на наркотика.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства и разпитите на свидетели, спрямо всеки от тримата обвиняеми е налице обосновано предположение за съпричастност към престъплението, в което са обвинени, а то е наказуемо с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Според Апелативния съд, от количество наркотично вещество, открито в обитавания от обвиняемите апартамент  – както марихуана, така и кокаин, както и от предишно дело отново за наркотици срещу непълнолетния тогава К. И., което е приключило  в Несебърския районен съд с освобождаването му  от  наказателна отговорност и му е било наложено обществено порицание, а за Т. С. - съдебно решение от 2017 г., че същата е управлявала МПС под въздействието на наркотици, но е освободена от наказателна отговорност, то двамата не са се поправи и са обвинени отново в свързана с наркотици дейност. За това съдът смята, че и тримата задържани при по-лека мярка за неотклонение  могат да извършат престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина