Осъдиха Йордан Таков за двойното убийство в Кършияка

Автор: Plovdiv Now 166231
Осъдиха Йордан Таков за двойното убийство в Кършияка

20 години затвор получи Йордан Таков, който извърши  двойното убийство на баща и син Ботеви в Каршияка. Съдът призна за виновен Таков, като присъдата  си той ще изтърпи при първоначален строг режим.

Преди дни на поредното  дело Таков за първи път проговори за двойното убийство. Той разказа всяка подробност за фаталния ден , а на днешното заседание прокурора оспори някои доводи. Според  него  подсъдимият и двамата убити са имали преди престъплението доста обтегнати отношения , като мотив за това , подсъдимият сочи , че убитите са били много лоши хора. Били са представени данни , че Васил Ботев е бил шеф на организирана престъпна група  и сам се е определял  като бандит.

Според  защитника на Таков адвокат Дачев , подсъдимият е действал при неизбежна отбрана. Той е нямал никаква възможност да се защити по друг начин, освен да стреля, бил е застрашен изключително много и не е превишил неизбежната отбрана. Дачев изиска да бъде признат за невинен, или че е действал при отбрана.

Пловдивският окръжен съд уважи искането на Окръжна прокуратура и го осъди на 20 години лишаване на свобода. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина