Оформя се нов квартал край бул. “Северен“ в Пловдив, жилищни сгради никнат като гъби! ВИДЕО

Автор: Благовест Андонов 33411
Оформя се нов квартал край бул. “Северен“ в Пловдив, жилищни сгради никнат като гъби! ВИДЕО

Огромният интерес към жилищното строителство в Пловдив продължава от страна на инвеститорите. Освен в отредените за такъв тип строителство зони под тепетата, поглед се отправя и към други части на града, за които доскоро бе немислимо да се построят жилища. Новата инфраструктура благоприятства този тип намерения, а поредният пример е бул. „Северен”.

Тази седмица кметът Иван Тотев направи инспекция на булеварда, който трябва да свързва Брезовско шосе с Моста на Адата. До края на пътната отсечка остават 340 метра, а тя трябва да бъде открита през есента. 

Работата по булевард „Северен“ бе спряна за три месеца заради метеорологичните условия, както и делата за отчуждаването на имотите. В крайна сметка всички пречки са изчистени и фирмата изпълнител има фронт за последните 340 метра от трасето. Следващите месеци предстои полагането на канализация, подземна инфраструктура, пътната част, тротоарите, както и изграждането на самото кръгово движение край моста на Адата.

Припомняме, че обектът струва около 10 милиона без ДДС и е част от финансирате по 30 милионния заем. Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. В момента се работи по изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

От южната страна на булеварда, близо до бул. „България” вече има няколко нови жилищни комплекси, като в процес на изграждане са още няколко. Кметът обясни, че заради новата пътна отсечка, няколко собственици на големи имоти, вече са започнали процедури по смяна на имотите си. Те се намират от североизточната част на бъдещия булевард, а най-големият е 16 дка.

Той е със статут на производствен обект, но може да се направи за жилищно строителство.  До него има още няколко с големина между 4 и 8 дка, които са за ниско застрояване към този момент, показва справка в Агенцията по кадастъра.

Повече за булеварда, вижте във ВИДЕОТО:

 

Подобни новини

Красимир

Би било хубаво да има парк около него, по възможност по-голям от този до Филипово.

16:01, 19.03.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина