Обход на Брезовско шосе, осеян в дупки, автомобили нагазват в тях заради огромни гьолове

Автор: TrafficNews 7277
Обход на Брезовско шосе, осеян в дупки, автомобили нагазват в тях заради огромни гьолове

Улица в Район „Северен” , която влезе в ролята на обходен маршрут, докато Брезовско шосе е в ремонт,  се  превърна в трасе, осеяно с дупки.  Трафикът по улица „Полет” вече е изключително интензивен, а читатели на медията ни разказаха, че сериозният проблем не са само кратерите, които трябва да се заобикалят в насрещната лента за движение. След валежи въпросната улица остава  под вода и е опасна за преминаващи шофьори.

Поради проливните валежи през изминалата седмица ситуацията доста се е обострила , а редици автомобили са претърпели  инциденти заради огромните дупки, криещи се под гльоловете. Според читателите проблемът е в това, че нередностите по асфалта не могат да се видят, след като водата ги покрива и затова гумите на автомобилите остават там. 

„Самият път е море, а  колите нагазват в дупките. От 26 октомври има подадени редица сигнали за спукан водопровод, от който изтича вода, за всичко това има подадени многобройни сигнали и на 112, но все още няма решение”, коментират още читатели.

Медията ни предаде сигнала до кмета на район „Северен” ,който незабавно реагира и изпрати проверка на мястото. След нея от отдел "Екология" към района отреагираха, като заявиха, че въпросната авария е отстранена от ВиК. От звеното  са се ангажирали  относно теч, който се е получил вследствие на аварията  и той също е бил предотвратен. 

Те добавиха още, че са констатирали 13 големи и опасни дупки по трасето на въпросната улица, но реставрирането на асфалта не в компетенцията на отдел "Екология".

Кметът на района Венцислава Любенова заяви, че за да бъде възстановена настилката се изисква бюджет. Тя добави, че е заложила приоритетни предложения от граждани, за които голяма Община не е ясно дали ще отпусне нужния бюджет „Това е един от най-натоварените сектори, но се работи по въпроса, заяви Любенова.

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина