Обезопасяват движението от бул. „Васил Априлов“ към бул. „Марица-север“

Автор: Plovdiv Now 4617
Обезопасяват движението от бул. „Васил Априлов“ към бул. „Марица-север“

Предпазни бетонни прегради тип „Ню Джърси“ поставиха служители на „Организация и контрол на транспорта“ в средната разделителната ивица на пътя при слизането от бул. „Васил Априлов“ към бул. „Марица-север“. Съдействие оказаха ОП „Чистота“ и Трето районно управление на МВР.

Това е част от мерките за по-безопасно движение в района на магазин „Лекси“, които бяха набелязани при вчерашната среща на заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов и директори на общински предприятия с активисти на пловдивско гражданско сдружение.
Хората се оплакват от многото коли, които шофьорите паркират директно върху пътното платно край търговския обект. Това води до следващи нарушения. Камиони минават през разделителната ивица, унищожават засадената наскоро зеленина, разнасят кал и замърсяват околната среда.
„Правим всичко възможно за трайно решение на проблема. Разчитаме и гражданите да са все по-активни. Ако видят, че някой не спазва правилата, нека незабавно да сигнализират до компетентните институции“, коментира Тодор Чонов.
Допълнително предстои да бъдат монтирани още два пътни знака В27 „Забранени са престоят и паркирането“ с допълнителна табела Т17 „Репатриране“, както и светещи знаци Д17 „Пешеходна пътека“.
Директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев увери, че ще бъде засадена нова подходяща растителност, по-привлекателен вид ще придобият и другите зелени площи наоколо. От своя страна директорът на „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов се ангажира възможно най-скоро да бъде поставена и другата допълнителна пътна сигнализация за по-безопасно движение.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина