Нова ромска махала в Пловдив? Съмнителни постройки изникнаха в “Северен“

Автор: Plovdiv Now 8018
Нова ромска махала в Пловдив? Съмнителни постройки изникнаха в “Северен“

Съмнителни постройки изникнаха близо до базата на "Свободна зона" зад Карловско шосе, предаде TrafficNews. Представители на ромския етнос се устройват в района на ул. „Васил Левски“ 168, превземайки парцел, който е с неизяснена собственост.

Заселилите се там отдавали конструкциите си под наем на други хора, сочи източник на медията ни. По негови сведения късно вечер в района се разглобявали коли, които по всяка вероятност после се разпродават за скрап и на части. Те са се оргадили и с по-масивна трайна конструкция от бетон. 

Прави впечатление мизерията, която също се е настанила на въпросната територия. Отпадъците към този момент не са стряскащо количество, но за сметка на това се намират в непосредствена близост до частни ниви. 

Жители на кв. „Гаганица“ – най-близко намиращата се урбанизирана среда, разказват пред наш репортер, че движението на съмнителни субекти в района не е новост. От десетилетие там има присъствие, което обаче местните не усещат предвид разстоянието, което ги дели.

На фона на това проверка установява, че собствеността на превзетия парцел не е уточнена в кадастралната карта. Макар че регулацията на имота предвижда застрояване, за постройките на хората там едва ли е издавано разрешение.

По този повод се обърнахме към район „Северен“. Предстои по сигнала да бъде извършена проверка, и ако бъде доказана незаконността на бараките – те да бъдат съборени.

Надяваме се само, докато институциите финализират работата си по казуса, в Свободна зона-Пловдив да не се е появила поредната ромска махала!

Очаквайте подробности! 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина