Нова акция в “Северен“! Облепиха над 60 стари коли

Автор: Plovdiv Now 2380
Нова акция в “Северен“! Облепиха над 60 стари коли

Нова акция по облепяне със стикери на излезли от употреба автомобили започна в пловдивския район „Северен“. Служители извършиха оглед на автомобили по улиците и булевардите: „Барикадите“, „Рогошко шосе“, „Борба“, „България“, „Средец“ и „Победа“ и други.

На над 60 автомобила са сложени стикери, които играят ролята на предписания за преместването на колите. Това е първата акция за тази година, като другата седмица предстоят нови огледи за неизползваеми автомобили.

Според Наредбата за управление на отпадъците автомобилите, които са минали последен технически преглед преди 2 години, подлежат на премахване, в случай че са разположени на общински терен. Ако в тримесечен срок същите не бъдат отстранени доброволно от собствениците им, стартира принудителното им репатриране.

От район „Северен“ припомнят на всички собственици на МПС-та, че има два варианта автомобилите им да не бъдат вдигнати: да бъдат преместени на частен терен или да бъдат приведени в техническо изправно състояние.

Сигнали за наличието на изоставени автомобили могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 165 и на моб. тел. 0876 / 92 36 36.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина