Натиск? Спряха подписката в подкрепа на Ралев, в “Северен“ отпращат гражданите*

Автор: Деница Лещева 6207
Натиск? Спряха подписката в подкрепа на Ралев, в “Северен“ отпращат гражданите*

Подписката в подкрепа на арестувания кмет на район "Северен" Ральо Ралев е прекратена, научи наш репортер. Преустановено е събирането на подписи на хартиен носител, както и в онлайн вариант. Причините засега остават неясни. Няма информация и какво ще се случи със събраните досега подписи. Няма информация и какво ще се случи със събраните до този момент подписи.  Както вече ви съобщихме, въпросната подписка се намираше именно в сградата на районната администрация, а хората, които искаха да се разпишат, трябваше да се допитат до работещите там.

По-рано днес наш репортер посети районното кметство под предлог, че иска да се включи в подписката. Още на пропуска обаче ни бе обяснено, че тя е прекратена. Удариха на камък и усилията ни да се видим с някой от служителите в кметството за повече подробности. И от охраната, и от деловодството ни отговориха лаконично, че подписи вече не се събират. От администрацията отклониха въпроса ни защо е прекратена петицията, като обясниха, че не могат да предоставят повече информация. Служител ни посъветва да следим Фейсбук групата, създадена в подкрепа на Ралев, за повече подробности. Проверка в социалната мрежа показа, че такава група към настоящия момент не съществува. 

Работещите в кметството не дадоха отворон и на въпроса къде следва да бъдат предадени подписите, ако гражданите вече са събрали такива от обкръжението си. Бяхме посъветвани единствено да не ги носим в кметството. 

Според наши източници в районната администрация е постъпило обаждане "на високо ниво". Не е ясно нито кой се е обадил, нито на кого. Запознати обаче твърдят, подписката била прекратена веднага след това. 

Припомняме, че петицията стартира в събота, а само за 8 часа в нея се включиха над 500 души. Подписите са били представени на прокуратурата и спецсъда в София, по време на мярката за неотклонение на Ральо Ралев. Към вчерашна дата близо 700 граждани бяха сложили подписите си на хартиен носител. В онлайн варианта пък се бяха подписали малко по-малко от 200 жители на Пловдив, София и Бургас. 

*Преди минути в онлайн пространството започна да се споделя нова петиция в подкрепа на районния кмет. Всички участници в нея са сложили подписа си по-рано днес. Към момента става дума за 92-ма души. Автор на подписката е потребителят Antonia HD - съпругата на районния кмет. 
 
"По технически причини нямаме достъп до предишната електронна петиция, затова ще ви помоля, скъпи приятели, да я подпишете отново в новата, със снимката на инж. Ралев. Няма да се получи дублиране, не се притеснявайте!", е написала тя в социалните мрежи по-рано днес.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина