Народни ритми разлюляха сцената на „Рибница” в последния ден на Седмицата на изкуствата

Автор: Plovdiv Now 4598
Народни ритми разлюляха сцената на „Рибница” в последния ден на Седмицата на изкуствата

Последната вечер от Седмица на изкуствата отново съчета арт работилници и автентичен български фолклор. В работилница „Занаяти“ малчуганите изработиха триизмерни керамични фигури. Изделията представляваха животни с буква, като всяко дете можеше да избере първата от своето име. За направата на фигурите бяха използвани различни детайли, орнаменти, акрилни бои, брокати, златни и сребърни контури.

В друга работилница децата рисуваха на свободна тематика.Единственото, към което трябваше да се придържат, бе да включат елемент „червено”.С този цвят те изобразихa цветя, дъга, кораб и багрите на есента.В работилница „Театър” част от малчуганите описваха с жестове думи, съдържащи „червено”.Останалите отгатваха бързо загадките.

„Събрали сме се тук, в парк „Рибница”, за да се насладим на хубава българска музика, съхранила своите корени през вековете.Магията на народните танци се крие в пъстротата и многообразието им.Важно е да подкрепяме народното творчество и да запазим българските фолклорни традиции живи”, обърна се към присъстващите кметът на „Северен” Стоян Алексиев на старта на последния от програмата фолклорен концерт.

В третата вечер от Седмица на изкуствата на сцената излязоха един по един трите ансамбъла- Школа за народни танци „Луди млади” при НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018”, Фолклорен ансамбъл „Седенчица” и Фолклорен ансамбъл „Тракия”.Всеки от тях представи специално подбрана програма, която прерасна във вълнуващ спектакъл за публиката.Зрителите останаха очаровани от прекрасните фолклорни изпълнения на трите състава. Младата певица Василена Караманлиева, участник в „Гласът на България”, също заслужи бурни аплодисменти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина