Най-накрая! Поставиха пешеходни пътеки на улицата, превърнала се в скоростна отсечка в Кършияка

Автор: Plovdiv Now 8588
Най-накрая! Поставиха пешеходни пътеки на улицата, превърнала се в скоростна отсечка в Кършияка

Автор: Деница Иванова

Най-накрая поставиха пешеходни пътеки на една от улиците в Кършияка, превърнала се в скоростна отсечка. Възстановяването на хоризонталната пътна маркировка се случва няколко месеца след многократни сигнали от граждани.

Припомняме, че липсата на пешеходни пътеки в района на ул. „Оборище” в Кършияка, тормозеше пловдивчаните, които живеят и преминават по тази улица всекидневно. Живущите в района коментираха пред медията ни, че участъкът буквално се е превърнал в скоростна отсечка и най-редовно водачите се изсилват с висока скорост, като добавят че е въпрос на време да се случи сериозен инцидент.

Разказаха още, че е истински късмет някой да благоволи да спре и да ти направи път, за да може да се пресече, отново поради липсата на пешеходни пътеки. Силно се надяват наличието на такива да редуцират рисковите ситуации, които според жителите в района са се превърнали в ежедневие.

По този повод преди няколко месеца Тrafficnews.bg се свърза с кмета на район „Северен” Стоян Алексиев, който заяви, че е запознат с проблема в района и добави, че наистина има сериозна нужда от поставяне на знаци, повдигнати пешеходни пътеки или легнали полицаи. Тогава Алексиев заяви, че е говорил много пъти по този повод със зам.-кмета по „Транспорт” Тодор Чонов и многократно е предлагал поставянето на пешеходни пътеки в много места в района.

Малко след разговора ни стана ясно, че има изготвена схема и пешеходните пътеки в района ще бъдат маркирани в съответствие с Генералния план за организация на движението в град Пловдив, действащ към момента, гарантира тогава директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов.

Осемте броя пешеходни пътеки са поставени на кръстовището на ул. „Оборище” с ул. „Ильо Войвода”, на ул. „Оборище” с ул. „Средец”, както и на ул. "Оборище" с ул. "Карловска".

Ул. "Оборище" с ул. "Средец"

Ул. "Оборище" с ул. "Ильо Войвода" 

Ул. "Оборище" с ул. "Карловска"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина