Мъж обжалва три години акт за дрифтене в Кършияка

Автор: Ива Модова 1045
Мъж обжалва три години акт за дрифтене в Кършияка

Пловдивчанин отнесе 3 хил. лева глоба и остана една година без книжка, след като бе хванат да дрифти в Кършияка. Среднощният екшън се е случил на 15 септември 2021 година, малко след полунощ на булевард „България”. 

Тогава дежурен екип на Пътна полиция хванали в крачка шофьор, който правел резки маневри със свистене и пушек от гумите по пътното платно. За лош късмет на дрифтъра, патрулката била точно зад него и униформените станали свидетели на нерегламентираните „пируети”.

След бърза реакция, униформените спрели автомобила, като наложили акт на водача.Последният обаче не останал доволен от санкцията и подал жалба пред Районен съд за отмяната й. В мотивите в жалбата си той е посочил, че не е извършил вмененото му престъпление по ЗДвП. Защитата на шофьорът оспорва акта с аргумент, че поведението на клиента му не е преднамерено и шофирането не е представлявало „дрифт“, т.е „не е нарушил забраната за водач на моторно превозно средство да използва пътищата, отворени за обществено ползване, за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари”.

Магистратите обаче потвърдили акта. Пловдивчанинът за втори път опитал да се отърве от тежката санкция, като обжалвал решението на Районен съд пред по-висшата инстанция. Уви обаче и Административен съд не се съгласи с обясненията на водача, че не умишлено е поднасяла колата му в нощта на 15 септември 2021 година.

Така в крайна сметка, след 3 години жалби по съдилищата, шофьорът все пак получи наказанието си – 3 бона глоба и 12 месеца без книжка.

Освен това разходите по делото ще бъдат поети именно от виновния мъж.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина