Мъж наръга пет пъти съсед в Шекера, днес се изправи пред съда

Автор: Plovdiv Now 6194
Мъж наръга пет пъти съсед в Шекера, днес се изправи пред съда

Тодор Филипов, който наръга пет пъти с нож свой съсед в Шекера, днес се изправи пред Окръжен съд – Пловдив. В съдебната зала показания даде и пострадалият Йордан Асенов, предава trafficnews.bg.

Припомняме, че кървавата свада се разигра на 28 март миналата година. По това време в семейство Асенови имало смъртен случай и цялата рода била в траур и роднините скърбели. В един момент се появил съседът им Тодор. Той живеел в къщата, залепена до тази на Асенови. Консумирал алкохол и надул музиката до дупка, пеел и свирил, така че цялата махала да го чуе.

Възмутени от действията му, Асенови го помолили да уважи траура им и да спре поне музиката. Уви, Тодор не престанал. Дори дъщеря му го накарала да се прибере и да престане със своеволията си.

При Филипов дошли Йордан Асенов и баща му. И двамата го молили да спре музиката, дошли и други съседи.

Така се стигнало до свада и сбиване, а Тодор наръгал 5 пъти Йордан.

По време на разпоредителното заседание през месец декември, Йорданов заяви, че е жив благодарение на съседите му, които му помогнали и веднага го закарали в болница.

Тогава той предяви иск срещу съседа си от 100 хиляди лева. Филипов, от своя страна поиска да бъде освободен.

Медията ни научи, че Асенови и Филипови били в изключително добри отношения до деня на инцидента. Когато Тодор вдигал врява и надувал музика, съседите му не са викали полиция, за да го защитят. Оказва се, че те се притеснявали, че ако бъде подаден сигнал на спешен телефон 112, униформените ще арестуват Тодор, а в същото време изтърпявал наказание „Пробация”.

„Хората са искали да му направят добро, да не лежи в ареста и след това в затвора. Той обаче, пиян, наръгал Йордан. В полицията е бил изпробван с дрегер, който показал над 1,3 промила”, разказаха още близките на Асенов.

На днешното изслушване пред магистратите, двамата замесени в свадата представиха две съвсем различни гледни точки за случилото се.

Първо на скамейката застана обвиняемият Тодор:

„В деня на инцидента, около 15 часа отидох при дъщеря ми и ѝ дадох някой лев, да има за децата. Излезе мъжа ѝ и с другите от махалата ме черпиха една малка бира. После дъщеря ми извади мезета и аз си взех една бира литър и половина и се черпихме на улицата. По едно време излезе бащата на пострадалия – Исмайл. Той дойде при мен и ми направи забележка и се скарахме. После излезе синът му с един сап в ръка”, разказа Тодор.

„Първият удар беше негов. Удари ме в главата и започнахме да се бием. Йордан ме удряше с юмруци. После ми се наду ухото и ми шиха главата”, продължи да разказва Филипов.

„Йордан, баща му и Амет ме удряха със сопите. Аз бях паднал на земята по корем и тримата ме удряха. После малкия Киро извади един нож и го хвърли, а аз го взех и ударих Йордан, за да се защитя. В момента, когато го ударих се бях подпрял на земята. После се обърнах и го ударих с ножа в двата крака, около бедрата. Общо шест пъти го ударих – четири в краката и после около таза. Не виждах добре в този момент, защото от главата ми течеше кръв. Той също ме удряше през цялото време със сопата – в главата и в ръката. После викнаха полиция и линейка и ме вкараха в болницата. Имаше много хора тогава”, допълни Тодор.

Той сподели също, че е изпил около 3-4 бири от разфасовка 1,5 литра, но не се чувствал пиян. До момента никога не са имали проблеми помежду си, но заради музиката за 10-15 минути се стигнало до конфликт.

„Ще се призная за виновен, пишман станах! Ударих го, за да се измъкна. Дъщеря ми живее с тези хора от 11 години, никога не сме се карали. Ножът не беше мой, не знам от къде го донесе Киро”, допълни Филипов.

От своя наръганият Йордан разказа съвсем различна история:

„Тодор дойде пред нашата къща и седна да пие. С една голяма колона пусна силна музика и с баща ми го помолихме да спре. Той не спря, даже усили. Тогава малкият Киро му докара ножа и той взе да го размахва и да напада мен и баща ми. Беше пиян и каза, че ще ни убие. След като започна да размахва ножа, аз отидох до двора и взех един дървен прът. Ударих го в ръката, а после той ме удари с ножа в коляното. После аз го ударих с юмрук, а той ме наръга в бъбрека. После ми заби ножа и в гърба, а аз опитах да му го взема и ми сряза сухожилието. След това ми нанесе още два удара с ножа. Общо 4-5 пъти ме удари и загубих много кръв. Аз го ударих 2-3 пъти и после не помня. Закараха ме в болница и ме оперираха”, разказа Йордан.

„Пет дни бях в болницата. След един месец ми оперираха сухожилието. Ако не бяха операциите щях да умра, защото загубих много кръв. Сега не се чувствам добре и не мога да работя, не мога и да вдигам тежко”, допълни Асенов.

Той разказа още, че не е нанасял удари в главата на Тодор. Не се е обадил в полицията, защото са били в добри взаимоотношения. Филипов обаче бил агресивен и през цялото време псувал и заплашвал със смърт.

След разказите на двамата, съдът констатира съществено противоречие между казаното днес и показанията по време на досъдебното производство. Съществено разминаване има при думите на Йордан и описаните от него събития – местата по които са нанесени ударите, позициите на телата и тн.

По делото предстои изслушване на общо 19 свидетели и 5 вещи лица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина