Мащабни ремонти по Водния цикъл в Пловдив започват пре 2019-а, проектът е за 30 млн. лв. ВИДЕО

Автор: Благовест Андонов 4194
Мащабни ремонти по Водния цикъл в Пловдив започват пре 2019-а, проектът е за 30 млн. лв. ВИДЕО

Пловдив вече се готви за мащабните ремонти по Водния цикъл на града, които ще започнат през 2019 година. От администрацията в район „Северен” асфалтираха четири малки улици в квартал „Захарна фабрика”, които не са част от проекта.

От обществената поръчка, която бе за 30 млн. лева за ремонт на канализация, водопроводи и улици от тротоар до тротоар, бе избран изпълнител само на една от позициите, а в другите си две части бе прекратена.

„По-добре стана, че ще се работи само по единия лот, защото наистина бяхме много притеснени за ремонтите в „Северен”. На практика почти всички улици в района ще бъдат ремонтирани. Добре е, че ще се започне с тази позиция, а  ще пуснем нова процедура за другите две”,каза кметът. Лотът, който ще се изпълнява включва  подмяната на вопороводните и канализационните съоръжения по улиците около „Сава Муткуров“, „Самара“ и „Карловска“ и около „Васил Левски“ и „Ибър“ до бул. „България“. Там ще работи „Пътинженеринг”, а сумата е близо 8 млн. лева. Отделно общината е финансирала с  6 млн. лева проекта, за да може улиците, които са с паваж да бъде с асфалтова настилка след ремонта.

Градоначалникът отхвърли и твърденията, които се тиражират, че Общината не си комуникира с ВиК:

„Въпреки че по „Региони в растеж” нямаме подмяна на ВиК мрежа, ние работим толкова добре с водното дружество, че разгледахме всяка една улица, която ще бъде ремонтирана в зоната. Подменяхме части от мрежата, но само там където е належаща. Не може да сложим пред всяка къща нов водопровод, просто обхвата на проекта не го включва.Толкова добра комуникация между Община Пловдив и ВиК никога не е имало, както през последните 7 години”, заяви градоначалникът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина