Люлка се скъса, докато дете се люлее на нея в парк в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7448
Люлка се скъса, докато дете се люлее на нея в парк в Пловдив

Люлка се скъса, докато дете се люлее на нея в парк в Пловдив. Припомняме, че родители в район „Северен” сигнализираха до TrafficNews, че според тях въпросните новопоставени съоръжения не са достатъчно надеждни. По думите им карабинерите, които държат веригите са износени и е въпрос на време да се счупят.

Въпросните люлки са били поставени преди седмици в парк „Иван Рилски” в района. По думите им на няколко пъти деца са падали от тях, като за щастие се е разминавало без сериозни наранявания.

По този повод преди седмици е подаден сигнал до директора на ОП „Градини и паркове” Антон Георгиев, който заяви, че ще разпореди да се извърши проверка на място и при нужда ще бъдат предприети необходимите действия.

Родители обаче отново сигнализираха до медията, че преди дни въпросните карабинери са се счупили и дете е паднало, докато се люлее.

По този повод от Община Пловдив заявиха, че малко след подаването на сигнала ни до тях са предприели подмяната на карабинерите с нови. Въпреки това обаче не е ясно защо и как новият карабинер се е счупил.

От Община Пловдив поясниха, че доста често люлките в града се използват не по предназначение и от хора, които са много по-тежки от килограмите, които могат да поемат. По този начин съоръженията се износват, чупят и стават опасни за използване от малките деца.

Апелират гражданите да поемат персонална отговорност и ако съоръженията не са предназначени за тийнейджъри или майки, да не се катерят или люлеят по тях, тъй като по този начин ги увреждат.

Увериха, че по най-бързия начин ще бъде извършен ремонт на люлките в парк „Иван Рилски”.

Снимки:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина