Куклен театър в парка “Рибница“ очарова малки и големи

Автор: Plovdiv Now 5035
Куклен театър в парка “Рибница“ очарова малки и големи

Куклен театър „Барса“ представи „Вълшебната торбичка“ на сцената на парк „Рибница“ в район „Северен“. Това е приказка по Елин Пелин, в която се разглеждат теми като любов, предателство, вярност, алчност и добрина. Представлението потопи малките зрители в приказния свят на кукления театър, който чрез свои похвати улеснява разбирането на всичките житейски истини.

Проектът „Куклен театър на открито в парка за деца от 3 до 103 години“ е част от Културния календар на Община Пловдив. Реализирането на проекта за втори път в паркове, в различни квартали на града е с идея децентрализация на културния  процес и дава възможност на малки и големи да прекарат приятни мигове със своите любими куклени герои.

След постановката, всички малчугани имаха възможността да участват в забавни игри и танци.

 „Идеята е малкият зрител, чрез преживявания да опознае заобикалящия го свят. Кукленият театър проповядва ценности и дава важни житейски уроци, докато ни забавлява. Всяка история, пресъздадена в приказка, чрез куклени герои, ни дава велика поука: Да запазим детското и човешкото в себе си! Въпреки всичко! Въпреки всеки!“ , каза куклената актриса от театър „Барса“ Елисавета Тошева-Гергинска.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина