Кратерите по Рогошко шосе още по-дълбоки, строителите искат да затворят изцяло пътя

Автор: Благовест Андонов 6954
Кратерите по Рогошко шосе още по-дълбоки, строителите искат да затворят изцяло пътя

Кратерите по Рогошко шосе стават все повече и все по-големи. Въпреки  че пътната артерия се води в ремонт от 5 месеца, все още дейности по нея не се извършват.  Читатели на TrafficNews сигнализираха, че шосето е още по-опасно, като вече никой не пълни дупките, защото се чака да бъде ремонтирано. На места ямите стигат 15-20 см, което е сериозна предпоставка за тежък пътен инцидент.

В момента фирмата изпълнител „ИСА – 2000” работи по отсечката, която води от Рогошко шосе към „Дунпак”, като скоро ще бъде завършена.

Оказа се обаче, че има спор между фирмата и Община Пловдив. Строителите искат да затворят изцяло пътя за движение. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че е отказал този вариант на „ИСА – 2000”.

„Поисках нова временна организация, като бъде осигурено движение по шосето и в двете посоки. В момента са затворено Брезовско шосе,  частично и Голямоконарско шосе, ако затворим и Рогошко,  то проблемите с трафика ще станат още по-големи”, каза Райчев.

 Реконструкцията на шосето  струва 15 млн. лева, като 3,5 млн. лева са осигурени за тази година.  Дейностите  включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина