Кой плати гаранцията на Ральо Ралев? Близо седмица ни вест, ни кост от него

Автор: Ива Модова 9061
Кой плати гаранцията на Ральо Ралев? Близо седмица ни вест, ни кост от него

Ни вест, ни кост от райкмета Ральо Ралев. Близо седмица той е на свобода, но все още мобилният му телефон е изключен. Ралев дори не се е появявал в районното кметство, за да се види с подчинените си. Справка в едно от мобилните приложения за обмен на разговори, показва, че последната му активност е била на 30 май – денят на ареста му.

Пред наш репортер служители на администрацията на район „Северен” заявиха, че не са виждали началника си от деня на задържането му. 

През почивните дни Ральо Ралев излезе от ареста срещу 150 хиляди лева гаранция. Сума, която според мнозина надали ще бъде платена. Факт е обаче, че гаранцията е била приведена по сметката на съда. Все още няма отговор въпросът от къде Ралев и семейството му са се сдобили с паричните средства. 

Една от спряганите през последните дни версии е, че приятелите и роднините на семейството са им помогнали с набавянето на сумата. Изводът може да се направи от апела на съпругата на Ралев – Антония, публикуван в личния й профил във Фейсбук.

Още на 31 август тя се е обърнала към близките си за съдействие.

„Семейството ни е изправено пред поредното изпитание, бащата на децата ми, вашият син, роднина, приятел, колега, познат е поставен в унизителното положение да разчита отново на вашата подкрепа. 150 000 лв. са непосилна сума за нас, но това е ЦЕНАТА, която трябва се плати за СВОБОДАТА! За огромно мое съжаление нямам тези хиляди, нямам и какво да заложа, нямам какво да продам...”, пише Духова.

Само минути след публикуването на текста, вълна от съпричастно и готовност за помощ заливат полетата за коментари.

От запитване за банкова сметка до уреждане на лична среща са коментарите под поста.

„Идеята е чудесна! Нека се обединим и да съберем колкото се може повече средства! Това са много пари, но не е невъзможно да се случи!”;

„Ще направим всичко по силите ни, да върнем един син, съпруг и баща отново при семейството му”;

„Отровиха живота на един млад кмет и човек. С общи усилия всичко става !”;

Това е малка част от коментарите на приятели, близки и познати на семейството на Ралев.

Стана ясно, че здравословното състояние на районния кмет е влошено. Поради тази причина на същия му предстои лечение. В момента той обаче не е хоспитализиран. По време на съдебните заседания в Специализирания съд, защитниците му на няколко пъти заявиха, че Ралев има проблеми с черния дроб, отслабнал е драстично и е пред криза.

Адвокатите му отказват всякакви коментари както за обвиненията, така и за здравословното му състояние.

На този етап и прокуратурата мълчи относно поста му като районен кмет. Не е постъпило искане за отстраняването му от длъжност, а проверката на КПКОНПИ все още не е приключила.

В Пловдив служители на комисията  направиха щателна проверка на мезонета, в който Ралев е обитавал.  Терасата от 750 кв.м с джакузита, японски градини и беседки в луксозния апартамент се оказа незаконна. Апартаментът  от 250 кв.м  се води на името на бащата на арестувания районен кмет, а общата му площ, заедно с терасата,  е от близо декар.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина