Ключов свидетел се отметна от показанията си, уличаващи бившия зам.-шеф на Трето РУ в Пловдив

Автор: Виктория Петрова 4685
Ключов свидетел се отметна от показанията си, уличаващи бившия зам.-шеф на Трето РУ в Пловдив

След година общонационално издирване, ключовият свидетел по делото срещу бившия заместник шеф на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов, се появи в съда. Днес Димитър Рангелов бе помолен да даде подробни обяснения, за това какво си спомня за събитията през 2017 година, когато според обвинението той е един от двамата души дали подкуп от 300 лева в кутия от цигари на полицая.

Рангелов обаче не каза почти нищо за случката тогава, което принуди държавното обвинение в лицето на  прокурора Борис Мендев да поиска да бъдат прочетени показанията му, дадени тогава пред съдия. В съдебната зала бяха изчетени общо три подробни разпита за събитията, касаещи действията и взаимоотношенията на Рангелов и Калин Димитров с Павлов.

Свидетелят се отметна категорично по всички факти и обстоятелства, които уличават полицая Стоян Павлов. Той посочи, че всичко друго от снетите му обяснения през 2017 година е вярно, без това, че зам.шефът е знаел за измамната схема и че е бил наясно за подкупа в цигарена кутия.

Съществените разлики в обясненията си тогава и сега, той обясни така: „Бях стресиран. Отнасяха се грубо с мен и ми беше за пръв път да ме разпитват”.

Все пак той разказа, че Калин е обсъждал с него да дадат „нещо” на Павлов да се почерпи. Причината – било го страх от хората, с които комуникира и ако нещо стане Павлов да му помогне. Така мъжете дали прочутата кутия от цигари, в която имало пари, но нито Рангелов видял Калин да слага пари, нито Стоян Павлов знаел, че вътре в кутията има нещо. 

В съдебна зала Стоян Павлов отрече да се е виждал повече от веднъж с двамата свидетели - Рангелов и Димитров, както и да е получавал подкуп от тях. Поради тази причина, адвокатите на екс полицая поискаха очна ставка между него и свидетеля Рангелов. 

"Пълен абсурд. Това не е вярно, аз не съм получавал никаква кутия цигари", заяви Павлов. 

"Първо той дойде на автомивка и се видяхме, а после отидохме до Трето районно и пак се видяхме. Там дадохме кутията с парите на Павлов", сподели пък Рангелов. 

Припомняме, че срещу Павлов са повдигнати две обвинения, за подпомагане на имотна облага, извършена чрез престъпление, и за набавяне на имотна облага в качеството му на длъжностно лице. Престъплението е извършено на 4.10.2017 г, а според прокуратурата Павлов е взел 300 лв. от общо 1300 по схема на ало-ало измамници.

Предстои обвиняемият да даде обяснения.

Очаквайте подробности!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина