Каскадьорът от Кършияка излиза от ареста срещу парична гаранция

Автор: Plovdiv Now 3439
Каскадьорът от Кършияка излиза от ареста срещу парична гаранция

Пуснаха на свобода срещу парична гаранция от 1000 лева пияния каскадьор, който след гонка с полицията се преобърна в изкоп на бул. „Дунав” в Пловдив. Решението на съда идва , след като изтече 72-часовото задържане на 63-годишния Ненко Казиски.

Малко след полунощ на 25 април мъжът отказал да спре за проверка на пътни полицаи в района на Труд, след което последвала гонка до Кършияка. Като влезнал в града шофьорът завил по булевард „Дунав”, който в момента е в ремонт и се преобърнал в един от изкопите. С него е била и жена, като се наложило полицията да среже коланите им, за да ги изкара. И двамата нямат сериозни наранявания, нито криминални регистрация.

По време на гонката с полицията шофьорът увеличили скоростта до 170 км/час, а направеният му тест с дрегер отчел 1,38 промила алкохол в кръвта.

Ненко Минков  е обвинен, че противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски служители при ОД на МВР – Пловдив, да изпълнят задълженията си – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс, като наказанието за това деяние е лишаване от свобода до 3 години или глоба от 500  до 2000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина