Нов тротоар и паркинг направиха в пловдивския район „Северен“

Автор: Plovdiv Now 4093
Нов тротоар и паркинг направиха в пловдивския район „Северен“

Нов тротоар e изграден на ул. „Мизия” в участъка от бул. „България” до ул. „Ораческа” в пловдивския район „Северен”.

Старата тротоарна настилка, която бе силно компрометирана, а на места почти липсваше, е заменена с нова. Цялото предблоково пространство бе неподдържано и в изключително лошо състояние. След акция по почистването му, то изглежда по съвсем друг начин.

По молба на гражданите в района бе изграден чисто нов тротоар с нови вибропресовани плочи. Направени са джобове за контейнери за смет. Хората в района вече се радват на ново улично осветление и нови бордюри.

„Надявам се, че с цялостното облагородяване на района сме зарадвали хората”, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

„Сега мястото, където живеем, придоби различна визия“, споделиха живеещите в близките блокове.

По желание на гражданите е изграден чисто нов паркинг на ул. „Мизия“. Той разполага с 26 места плюс 1 за хора в неравностойно положение. Зоната на обхват на паркинга е във връзка със заявеното намерение на живеещите в района да ползват такъв вид административна услуга. Класирането на подалите заявление е извършено при стриктно спазване на разпоредбите на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. Поставени са паркоскоби на всички заявители на услугата, които в следващите 3 години ще могат да се възползват от нея.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина